Nyhetsmorgon – Dröm Förverkligad

Nu har jag upplevt min dröm, en dröm som jag har haft så länge, nämligen att en dag få vara med i Nyhetsmorgon i TV4! Jag har alltid sagt ”någon gång vill jag sitta i den där soffan”, den kommentaren har jag fällt många gånger, senast för bara något halvår sedan och ett halv år senare satt jag just i den där soffan, helt galet. Jag trodde absolut inte att jag skulle vara 22 år när det hände, jag trodde att det skulle dröja många år, men redan som 22 åring fick jag min dröm uppfylld och bara det känns coolt. Det känns fortfarande lite overkligt att jag satt i den soffan för exakt en vecka sedan. En väldigt stor ära för mig och jag känner en enorm tacksamhet!

Mamma och jag skulle ta tåget upp till Stocholm som förra lördagen och som ni flesta kanske vet så kom vi hem från Kroatien klockan 02 på fredagsnatten, hahaha, ja väldigt intensivt, men vad gör man inte för att få sin dröm uppnådd? Jag kände liksom, jag har inget annat val, och jag är så tacksam över att mamma kunde och ville följa med mig trots att hon skulle börja jobba som i måndags, stackarn….men hon tyckte ju att det skulle bli roligt också. Japp, så när vi kommer hem mitt i natten från Kroatien så skulle vi upp till Stockholm dagen efter, hahahah, det låter sjukt när man säger det! :D Men jag var så taggad och såg så mycket fram emot detta såklart. Det var nästan svårt att begripa vad som skulle hända på söndagsmorgonen, även när vi satt på tåget upp till Stockholm. Tåget från Herrljunga skulle inte gå förrän vid 13 tiden så det var ändå skönt. Mamma körde till Herrljunga då vi skulle slippa byta tåg och hålla på och det var mycket smidigare. Jag älskar dessutom att åka tåg så det var härligt. Tågresan tog ungefär två och en halv timme så det gick väldigt fort, vi var då framme i Stockholm runt 16 tiden. Tyvärr var det inget roligt väder, grått och regnigt så vi tog faktiskt en taxi direkt till hotellet som låg i Solna, lite utanför staden. Vi var dessutom ganska trötta så det var skönt att komma till hotellet.

Det var faktiskt jag som hade hittat det hotellet och jag är så nöjd om jag får säga det själv! :) Hotellet var nämligen så himla mysigt och det kändes så lyxigt, trots att det var ett lite billigare hotell, jag blev så positivt överraskad, och vårt rum var också så mysigt och fint. Även fast vi dagen före hade kommit hem från ett äventyr så var det ändå roligt med ett mini äventyr i Stockholm också.
När vi hade kommit till hotellet kände både jag och mamma att vi kunde andas ut lite vilket var skönt. Den trevliga personalen introducerade oss i restaurangen där de bjöd på sommarbuffé lite senare och att det även fanns ett vardagsrum man kunde hänga i med kaffe och te. Så vi gick ner till vardagsrummet efter att vi lämnat av våra väskor på rummet. Det var mysigt att bara hänga där och mamma tog en kaffe.

Lite senare gick vi in till deras resturang och bar och satte oss. Där var det supermysig också men framförallt lugnt och skönt om man jämför med restaurangen i Kroatien! :) Det var då buffé så vi beställde bara god cider och sen gick vi och tog mat. Det var verkligen supergod mat där! Mysigt hotell och jättegod mat, ännu mer lyx efter Kroatien! Herregud, så bortskämda! :)

Efter middagen var klockan bara 19 men vi gick upp på rummet ändå. Vi duschade, tittade på TV, målade naglarna och laddade upp oss inför morgondagen. Det var verkligen jättesköna sängar och fluffiga tecken och en jättestor TV framför oss, så det kändes så lyxigt att krypa ner i den hotellsängen och titta på TV när man var nyduschad.
Jag var så förväntansfull inför morgondagen, jag visste inte heller vad jag hade att förvänta mig så det kändes extra spännande.

Jag sov verkligen jättegott, det kändes som om man låg på moln. Vi gick upp runt 05:30, jag skulle inte vara med i sändning förrän klockan 09:30. Men en bil från TV4 skulle hämta upp oss klockan 8:00 och köra oss till TV4 huset. Jag tänkte då, vilken tur att det inte var tidigare för då hade vi behövt att gå upp ÄNNU tidigare. Vi gick då upp och jag tog på mig min klänning som jag skulle ha på mig och mamma lockade mitt hår, sen gick vi ner och åt ännu en lyxig hotellfrukost.

Lite innan 8:00 kom taxin och hämtade upp mamma och mig, det tog inte många minuter till TV4 huset så vi var väl framme ungefär 10 över, kanske ännu lite tidigare. Jag tänkte varför ska jag vara där så tidigt men jag skulle ju sminkas och så. När vi kom fram stod det en annan kille där som också skulle vara med i samma sändning som mig, han skulle prata om träning, så vi gick in tillsammans med honom. Där inne var det lugnt och tyst och där satt det två killar bakom en reception som man fick anmäla sig i, sen fick vi sitta och vänta en liten stund på en tjej. När tjejen kom ledde hon in mamma och mig in i sminket, där träffade jag en lite äldre gullig dam som sminkade mig. Jag karvade mig upp i sminkstolen också blev jag sminkad, bara det var ju coolt! Sminkningen tog knappt en kvart så när vi var klara kom tjejen tillbaka och ledde oss in i green room där alla gäster sitter. Det var jättemysigt där inne, litet och mysigt, soffor, bord osv och två stora TV apparater med Nyhetsmorgon på, det var coolt att titta på Nyhetsmorgon där och veta att det är bara rummet bredvid och snart kommer jag att sitta där liksom. Det var knappt några andra där heller så det var skönt. De serverade till och med frukost om man ville ha men mamma och jag tog bara lite äppeljuice då vi som sagt redan hade ätit. Då var klockan bara 8:45 och jag skulle in ca 09:35 sa de så då satt vi bara och väntade, men det var rätt skönt att inte behöva ”stressa” in i sändning heller, utan att man kunde landa lite där innan.

Jag var lite nervös, lite pirrigt, men mest spännande och förväntansfullt var det men det kändes overkligt att sitta där på plats och veta att snart är jag med i Nyhetsmorgon, sån häftig känsla!
Efter en stund kom en kille och satte på mig mikrofon och då kändes allt mer på riktigt. Och efter ytterligare en stund kom Anders Phillbland (han som ledde programmet för söndagen) och satte sig ner och hälsade. Det var så häftigt att träffa honom på riktigt och prata med honom. Vi pratade lite och han berättade hur det skulle gå till och lite vilka frågor som han tänkte ställa osv, jag visste ju lite innan eftersom att en kille på TV4 ringde mig när mamma och jag var i Kroatien och förberedde mig lite, ställde lite frågor osv men det var ändå skönt med en liten uppfräschning. Men framför allt så var det så skönt att få träffa honom innan så inte vi skulle ha träffat varandra för första gången i direktsändning. Anders var verkligen supertrevlig och då kände jag mig lite tryggare iallafall. Han sa då att det är jag efter nästa reklam. Men innan reklamen presentera Anders min barnbok och sa att jag kommer efter reklamen, vilket också kändes så coolt.

En tjej kom senare och sa att nu är det dax att gå in, då började jag bli nervös på riktigt, haha. Så vi gick in där i studion, mamma fick också följa med. Det var verkligen jättelitet där inne, det tror man inte när man ser på TV, jag tycker nämligen att det ser jättestort ut på TV, men det är bara några meter mellan soffan, bordet och där de lagar mat och framför allt sänder de nyheterna (ja, ni som tittar på Nyhetsmorgon vet vad jag pratar om). Det var verkligen så himla coolt att komma in där och se allt live, ni som vet vet ju att jag är kär i Nyhetsmorgon, jag tittar på det varje dag, därför var det extra häftigt att komma dit och se allt på riktigt, på plats.

Vi skulle sitta i soffan så jag satte mig där. Jag och tjejen som följde mig in pratade lite, alltså alla var så himla trevliga där. Sen kom Anders och satte sig och vi pratade lite. Det var så himla skönt att jag fick komma in i en reklam för annars hade ju jag och Anders inte kunnat sitta och prata lite innan och inte jag och TV tjejen heller, så det var ett perfekt upplägg tycker jag också var det ingen annan gäst i studion heller, det var bara vi liksom, vilket också var lite skönt. Jag trodde ju dessutom att det skulle vara fullt med kameror och kameramän där men det var inprincip bara en kamera och en kamera man, vilket också var lite skönt för då kändes det inte så jättenervöst. Jag bara ”nu händer det, nu händer det”! :-)

Ni vet Nyhetsmorgon låten, den spelades upp i hela rummet när reklamen var över, bara det var häftigt att höra den live liksom, ja det var mycket som var häftigt, haha!
När låten hade spelats klart var det dax, Anders började med att presentera mig och min barnbok igen och sen sa han ”välkommen Alice” och kameran flyttes så vi var i bild båda två, ja som sagt ni som ser på Nyhetsmorgon (eller till och med på klippet) vet vad jag menar. Ja, och sen babblade vi på om boken, CP-skadan, fördomar, Agnes, permobil, hur det varit för mig osv. Jag var nervös till en början men ju längre vi pratade desto lugnare blev jag faktiskt. Jag tänkte liksom bara att jag sitter där och pratar med Anders liksom. De visade en bild på ett uppslag i boken på den stora skärmen också vilket var lite roligt. Sen var det slut och jag kunde pusta ut, men så lycklig jag var, jag hade precis fått uppleva min dröm. Anders behövde skynda iväg med en gång då det inte var någon reklam efter mitt inslag, men han kramade mig fort efteråt innan han skyndade iväg vilket var så fint tycker jag. Sen satt jag bara kvar en liten stund och sen kom tjejen igen och hämtade mig och mamma. Mamma var inte med för er som inte förstod det, men hon fick äran att stå bakom kameran i studion och se allt live, vilket hon också tyckte var skitcoolt såklart.

När vi kom in i green room igen var det nästan en overklig känsla som spred sig i kroppen. Jag hade precis varit med i Nyhetsmorgon liksom och suttit där inne! När vi kom in i green room igen började min och mammas telefon plinga hela tiden ”pling, plong, pling, plong” lät det hela tiden från nära och kära som precis hade sett mig på TV:n, det var så fint och under resten av hela dagen fick jag så många fina meddelanden. Jag och mamma satt kvar en stund i green room och andades ut lite och svarade nära och kära, det var skönt att vi fick det tyckte jag. Efter en stund kom faktiskt Anders in till oss och tackade så mycket, vi pratade lite till och vi sa hejdå en sista gång, det var väldigt fint tycker jag att han kom in där till oss efter inslaget och när det blev reklam i tv-rutan.

Jag såg faktiskt en kändis som jag till och med följer på Instagram, psykolog Henrik, någon av er kanske vet vem det är. Jag såg honom faktiskt innan jag skulle gå in men då sa vi liksom inget till varann. Han var före mig så jag såg honom sitta och prata på TV:n i green room. Men iallafall när jag och mamma satt där efter mitt inslag så kom han faktiskt fram till oss och sa att han tyckte att jag var grym och vi pratade en stund, det var så himla coolt och det kändes också overkligt, men så himla fint av honom. Han frågade sedan om han fick ta en bild med mig, jag blev så förvånad men så glad att han ville det. Så innan vi gick ut så ställde vi oss framför Nyhetsmorgon väggen och mamma fotade oss, både med hans mobil och min mobil. Sen tipsade han om mig och min bok på sin instagram, hur himla coolt och fint?

Sen blev vi hjälpa ut ur TV4 huset och där var den drömmen avklarad och check på bucketlisten. Ja herregud vilken morgon, vilken upplevelse! Detta kommer jag att minnas och ta med mig livet ut! Jag är så himla tacksam att jag fick vara med där och uppleva detta men inte minst sagt förverkliga min dröm. Det var liksom svårt att ta in vad jag hade varit med om, även dagar efteråt var det svårt att ta in vad som hänt! :-)

Ja herregud, vilken vecka, först mardrömsresan till Kroatien, sen en helt underbar vecka i Dubrovnik, sen en mysig hotellnatt i Stockholm och sen avslutades veckan i Nyhetsmorgon! :-) När jag kom hem tänkte jag liksom, hur mycket kan man vara med om på en vecka egentligen? Kändes som att jag hade varit ute på äventyr i en månad när jag kom hem! :-) Men som sagt en helt underbar vecka i mitt liv, trots flygresorna till och från Kroatien! ;) Och allt fick jag göra och uppleva med min älskade mamma! <3

Det var ju ändå lite coolt att se mig såhär i TV:n! :) Detta är en bild från pappa, Jenny och killarnas vardagsrum.

Om ni inte har sett inslaget och är nyfikna så kan ni se klippet på länken nedan! :-)

https://www.tv4play.se/klipp/eb7431cd5205933e5899/video-alice-foddes-med-cp-skada-ger-ut-barnbok-finns-tyvarr-manga-fordomar-i-samhallet?playlist=4IAYFJFU8GOuFxWHxQlxbO

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *