Reahabbadet med Mormor

I tisdags skulle jag till rehabbadet igen med min fysioterapeut. Om ni kommer ihåg så var vi på badet typ fem tisdagar i rad i våras för att skulle öva på självständighet i bassängen och i vattnet. Jag verkligen älskade det och tyckte att det var så himla härligt både för själen och kroppen. Jag vill börja simma regelbundet då det är så himla bra för min kropp men problemet är att jag får ingen hjälp av kommunen för att gå och bada en gång i veckan. Men då var mormor så snäll och sa att hon kunde följa med mig på tisdagar. Min fysioterapeut sa då som förslag att hon kunde följa med första gången och visa hur det funkar för mormor så kunde vi visa hur det går till tillsammans, det tyckte jag lät superbra så då bestämde vi i våras att 20 augusti skulle vi tillsammans med mormor vara i rehabbadet. Jag såg väldigt mycket fram emot detta och mormor också så det skulle bli jätteroligt.

Jag bokade faktiskt färdtjänst både till mig och mormor så vi kunde åka ihop då varken jag eller mormor hittar till badet. Jag har aldrig haft med mig någon i taxin innan men det var sjukt smidigt och så himla bra att det går att göra så. Så mormor kom till mig lite efter nio i tisdags då taxin gick 09:25. Vi skulle träffa min fysioterapeut klockan 10 för att byta om och badet började 10:30 så vi kom lite tidigt men det gjorde inget, bättre för tidigt än försent. När klockan började närma sig tio så kom min fysioterapeut, hon hade aldrig träffat mormor innan så de hälsade och vi gick in i omklädningsrummet och bytte om. Jag har varit så mycket där nu så jag känner att jag har koll på läget. Jag gjorde det mesta själv men min fysioterapeut så att nu när mormor ska följa med mig varje gång så kan hon hjälpa mig lite extra då jag får hjälp nu och för att det inte ska ta så mycket energi utan att den energin ska gå till träningen i vattnet istället och det känns bra och låter klokt. Vi bytte om och duschade oss och sen gick vi in till simbassängen.

Innan vi hoppade in i bassängen så pratade vi med tjejerna i receptionen om att jag kan komma framöver tillsammans med mormor och då bestämde vi att vi ska komma lite tidigare till och med än vad vi gjorde igår, så jag och mormor ska börja bada redan klockan 10 på tisdagar. Och då lär det också vara lugnt, kanske till och med lite lugnare så det blir bra.

Jag brukar ha ett flythjälpmedel runt magen, den brukar min fysioterapeut hämta till mig medans jag sitter kvar på bänken bredvid bassängen, så mormor och min fysioterapeut gick och hämtade den och sen visade hon mormor hur man tog på den på mig och sen även nackkragen som jag också använder som ett flythjälpmedel. Sen var det dags att gå ner i vattnet och det var så varmt och skönt så det var så gott, mormor blev så förvånad att det var så varmt men hon tyckte också att det var så skönt! :)

Innan badade jag på eftermiddagen och då var det lite mer folk men igår när vi kom så var det jättelugnt, nästan inga människor alls vilket var jätteskönt så den här tiden passade mycket bättre. Det var inte alls stökigt och bara några få människor som inte gjorde särskilt mycket väsen av sig.

Jag börjar med att simma, ryggsim och bröstsim. Det var så roligt att visa mormor när jag simmade och allt annat också. Min fysioterapeuft sa ännu en gång att hon är så imponerad att jag kan simma så bra både på rygg och bröst så det var en roligt men som sagt så tror jag att det sitter i från högstadiet då jag simmade en gång i veckan på den tiden. Sen har min fysioterapeut lite övningar till mig på ett papper som vi tittade på. Först skulle jag stå bredbent och hålla en korv i händerna ovanför vattenytan medans jag drar korven åt sidorna från vänstra till höger utan att jag rör underkroppen så det gjorde jag och även mormor. Sen gjorde vi några övningar för nacken och axlarna vilket var bra då jag jag har ont i dom men också för att det är bra allmänt att göra det i vattnet.

Jag känner mig så fri och lätt i vattnet och varenda muskel slappnar av så jag känner att jag kan göra det jag vill i vattnet och framför allt utan att få så mycket spänningar så det är väldigt skönt. Sen blev det några längder simning till, jag körde bröstsim varannan gång och ryggsim varannan gång. Det klarar jag på egenhand, jag behöver bara lite hjälp att justera kroppen när jag ska lägga mig på rygg men sen fixar jag allt annat själv när jag väl är på plats satt säga.

Medans jag simmade så stod mormor och min fysioterapeut och pratade, mormor berättade bland annat för min fysioterapeut om hur fantastiska jag är och hur mycket grejer jag gör själv hela tiden osv. Jag hörde lite och jag blev så himla varmt i kroppen om det mormor sa, min älskade mormor, som jag älskar dig! Och det känns verkligen som att hon förstår hur mycket jag kämpar i min vardag osv, och det var så himla fint att höra! Jag blev så varm i kroppen! <3 För mig så är det så underbart att känna att mina närmaste verkligen förstår att livet med en superskada innebär mycket kämpande för mig men som sagt så älskar jag ju mitt liv som ni flesta vet trots min CP. Åh idag talar jag faktiskt in min text för jag orkar inte skriva detta inlägget idag och nu när jag sa CP-skada så trodde den att jag sa superskada (som ni läste precis) ha ha ha det var roligt, det kanske jag ska kalla min skada nu istället för CP-skada, mitt nya ord! :D Men iallafall så är det ju så himla himla underbart och det var så fint att mormor sa det till min fysioterapeut och hon kunde bara hålla med om att jag är väldigt självständig och gör mycket saker själv, MYCKET med stora bokstäver! :-)

Sen var det dags för avslappning, det skönaste på hela badet tycker jag. Min fysioterapeut visade mormor hur vi brukar göra och att hon håller mig under ryggen och så går vi runt i bassängen. Men mormor kom på en grej, eftersom mina ben lätt vill åka neråt då det är svårt för mig att hålla upp dem så la hon en korv under mina ben och det var faktiskt mycket skönare, de kunde de slappna av helt och hållet, så det var väldigt bra, min kloka mormor <3. Som sagt så är det så himla skönt med avslappningen och min kropp verkligen älskar vatten och dessutom bara att få vara i det.
Sen kom tyvärr den tråkiga biten, med att gå upp! :-)

Vi gick upp och duschade, min fysioterapeut hade lite bråttom så hon skyndade sig lite men jag och mormor fixade ju resten själva. Som sagt så har jag och min fysioterapeut övat på självständighet även efter badet men nu hjälpte mormor mig med duschen och med kläderna, vissa moment och det var väldigt skönt! :) Det var även helt tomt i omklädningsrummet så det var också skönt så vi tog det i lugn och ro. Klockan 12:05 kom taxin och hämtade oss och vi åkte hem till mig och mormor lämnade av mig och åkte hem till sig. Som sagt så var jag och min fysioterapeut i badet på eftermiddagen innan men det var bättre att göra det på förmiddagen kände både jag och mormor, dels för att det var lugnare i badet då och för då har man gjort sitt och sen har man hela dagen kvar. Jag var himla trött när jag kom hem och mormor också så det var så skönt att jag hade hela dagen på mig och bara chilla så tiden blir nog perfekt för mig och mormor. Jag är så himla glad och tacksam över att hon ville följa med mig och kommer att göra det framöver, det blir också en mysig stund för bara oss att umgås tillsammans också!

Ja, det var så himla mysigt och roligt att få ha med mormor och visa henne allt tillsammans med min fysioterapeut i tisdags. Jag ser fram emot våra tisdagar ihop! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *