Jobb på Samordningsförbundet

Det händer mycket i det lilla livet nu! :) Jag har ännu en stor nyhet att berätta, och det är att jag har fått jobb! Japp, det är sant! :D Det är på Samordningsförbundet nere i stan, jag har skrivit på bloggen om att jag har varit där förut, till och med två gånger, men då har de inte kunnat erbjuda mig något tyvärr, men nu så, har de lite projekt som de vill ha hjälp med. Jag blev så himla glad då det är verkligen ett drömställe att jobba på, det kände jag redan första gången som jag var där. Admistrativa uppgifter som jag vill jobba med, mycket trevlig personal, litet och lugnt ställe och det ligger mitt i stan så jag kan till och med ta Elof dit när vädret tillåter, så det är perfekt.

Jag ska börja där den 1 oktober, så idag om exakt en vecka. Jag var där i torsdags som ett första möte inför starten och då var även min SIUS med från arbetsförmedlingen. Jag var så taggad och så glad över att jag fick jobb just där som jag så gärna ville. Jag kommer inte att börja jobba ”på riktigt” satt säga utan jag ska börja med att ha praktik där under tre månader så som det oftast går till och sen får man se vart det leder. Exakt vad jag ska göra vet jag inte då de säger själva att det är lite krångligt att förklara, det är lättare att förklara när jag väl sitter framför skärmen. Men det handlar om projekt iallafall och texter som de vill ha hjälp med i någon form.

Eftersom att jag badar på tisdagar så tänkte jag att jag får sluta med badet, vilket jag tyckte var väldigt tråkigt eftersom att badet ger mig så mycket också vill jag inte missa den tiden med mormor heller. Men då sa mormor att vi kan kolla med badet om det finns någon tid på tisdag eftermiddagar, och det fanns det, så nu får jag fortsätta med badet, fast på eftermiddagen och jag blev så glad över det.

Eftersom att det är 50% som jag tänkte börja med att jobba så tänkte jag föreslå att jag jobbar måndag till torsdag och är ledig på fredagar och därmed jobbar en extra timme måndag till torsdag, så alltså 8-13:30, som jag gjorde på Erikshjälpen i slutet. Anledningen till varför jag jobbar till halv två och inte till ett är för att lunchen ingår ju inte i arbetstiderna. Jag känner dessutom att jag behöver min lediga fredag då jag behöver den långa återhämtningen. Så då föreslog jag det, men då sa hon chefen, ”nej nej eftersom att du har praktik så börjar vi lite lugnare, dessutom har vi inte så mycket att göra till dig så det täcker hela 50%”. Jag blev ganska så förvånad då jag är sån som person att antingen eller, hahaha, ni som vet vet! ;) Så jag ska börja jobba klockan 9 på morgonen till klockan 13 måndag till torsdag, hör ni eller? Drömtiderna och drömjobbet! :D Kan ju inte bli bättre? :D Då slipper jag gå upp sådär supertidigt och jag slutar ändå tidigt på dagen, dessutom ingår lunchen i praktiken så den slipper jag jobba in, alltså detta kommer bli kanon tror jag. Jag tror även att det är bra med en liten mjukstart för kroppen och hjärntröttheten att börja lite lugnare eftersom att jag har varit arbetslös såpass länge nu, så detta blir toppen, kan ju inte bli bättre. Dessutom kommer inte Frasse vara hemma så länge själv, vilket också känns bra!

Som sagt så har jag varit arbetslös ett helt år nu, jag slutade 11 oktober 2023 på Erikshjälpen. Ett år som arbetslös är ju ganska länge men jag har verkligen behövt det har jag känt och jag har verkligen njutit av denna tiden, ett år i frihet, haha! Men framför allt så känner jag att jag har prioriterat mig själv, jag har tagit hand om mig själv, haft tid, börjat träna mycket, promenerat en hel del, gått på massage, vilat och återhämtat mig, jag har verkligen njutit av det så mycket och jag är så tacksam över detta året ändå, om man nu får säga så! :)

Jag tror faktiskt att jag har behövt detta året, inte minst sagt pågrund av min hjärntrötthet. Men som ni säkert vet så har jag inte klättrat på väggarna här hemma direkt, snarare tvärtom, hahaha, jag har ändå haft full rulle, men jag har verkligen älskat det, jag har älskat mina intensiva veckor och allt jag har haft för mig, och mina intensiva veckor har gett mig mycket energi också. Jag minns ett inlägg på min blogg, rubriken hette ”Underbart intensivt” hahaha :-), och det har det verkligen varit. Men jag tror också att det har varit bra, annars hade jag nog klättrat på väggarna tror jag. Och jag har ändå haft mina rutiner på vardagar har jag känt trots att jag inte har jobbat, det beror ju på att jag har nästan haft något litet att göra varje dag, men det har också varit skönt, och jag har faktiskt känt skillnad på vardag och helg.

Men det som blir härligt med att börja jobba igen är ju att man får tillbaka fredagskänslan, den är ju så go! :) eller det blir ju fredagskänsla på torsdagar för mig rättare sagt då jag kommer att vara ledig på fredagar, men det är alltid härligt att känna den känslan. Det som också blir härligt och bra är att jag får kollegor och får det där vardagliga sociala igen, och lite jobbrutiner.

Det blir spännande nästa tisdag!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *