Sista veckan som arbetslös

Sista veckan som arbetslös har passerat, även om jag längtar efter att börja jobba igen så kommer en del av mig ändå sakna tiden som arbetslös, känns lite vemodigt hahaha. Det jag kommer att sakna mest är att gå i mina myskläder dag ut och dag in! ;) Det har nog varit det bästa!:) Men då blir det extra skönt att ta på sig mysisar på kvällarna och framför allt på torsdagar (mina fredagar) istället.

Friheten under vardagar är slut men jag är så taggad på det nya jobbet som börjar på tisdag. Så nu blir det att gå upp i tid igen. Jag hade ju hemtjänst klockan 8 på morgonen innan ändå trots att jag var arbetslös men när sommaren kom så tog jag bort morgonen då jag ville ha lite ”semester”/sovmorgon under sommaren. Sen dess har jag inte lagt till de igen, nu under augusti och september då jag tänkte att jag ska passa på att njuta det sista nu innan jag behöver gå upp tidigt igen, då jag kände på mig att hösten förhoppningsvis skulle bjuda på jobb och jag är så glad över att jag gjorde det upplägget såhär i efterhand. Jag känner verkligen att jag har tagit vara på min arbetslöshet, känns ju konstigt att säga men jag hoppas att ni förstår vad jag menar, jag har njutit av den, det är så jag menar.

Hur går det med Frasse-mannen då?
Nu har Frasse blivit ännu mer tryggare här hemma och nu kan jag nog ändå våga säga att han känner sig 100% trygg vilket gör mig så lycklig. Som jag har sagt så låg han bara under min säng dag ut och dag in första veckan och kom ut på kvällarna bara, vilket var lite tråkigt men jag förstod givetvis att det var en vanesak och en trygghet att ligga där för honom. Men nu denna veckan har varit så mysigt för nu har han varit ute mycket mer på dagarna. Vi har myst mycket i sängen, vilat ihop på dagarna och när jag har suttit i sängen mitt på dagen och kollat serier så har han kommit upp och lagt sig bredvid mig. Han sover även varje natt hos mig nu, och om han någon gång skulle ligga under soffan även på kvällen så har han alltid kommit upp och lagt sig i min säng när jag släkt lampan, kanske inte med en gång, men efter en stund, det är så mysigt! Det känns som att det har blivit hans sovplats på natten nu med, vilket glädjer mig något enormt då jag vill att han ska ligga bredvid mig på nätterna.

I tisdags när jag skulle upp tidigt då jag och mormor skulle till badet följde Frasse efter mig på morgonen, när jag gick på toa, tvättade mig och klädde på mig, så gulligt, det har han aldrig gjort innan, eller så var han bara sugen på frukost, hahaha, jag vet inte men jag blev glad iallafall. Sen åkte jag och mormor och badade, det var härligt. När jag kom hem la jag mig i sängen och tittade på Bachelor tillsammans med Frasse, det var mysigt. 

Sen vid halv tre åkte jag faktiskt till Sisko och Göran då jag skulle hämta äpplen hos de. Det var så mysigt, jag älskar att vara hos de (det är min bonusfarmor och bonusfarfar) Vi satt inne i deras vardagsrum och pratade och Sisko bjöd på supergod äppelpaj med vaniljsås och nypressad juice, det var så gott.
Så mysigt att bara umgås och vara. Vid 17 tiden åkte jag hem igen. Jag fick med mig lite juice hem, Siskos lassange, hennes äppelmos och massor utav goda äpplen, det var snällt. När jag kom hem kom mamma och Elliot nästan direkt och åt middag med mig och mös med Frasse som var framme, det var mysigt. 

I onsdags var det ingen CP grupp vilket faktiskt var lite skönt. Men jag skulle såklart till Habiliteringen ändå, jag hade möte med min kurator, men det var ändå bra då det var längesedan som vi träffades nu, bara vi två.

I torsdags gick jag upp vid nio tiden, åt frukost och sen gick jag ut en promenad till Coop och tillbaka, det var väldigt härligt med en promenad. När jag kom hem duschade jag och tog emot min matleverans. Sen kom en supergullig tjej från hemtjänsten, jag åt lunch och sen bakade vi äppelpaj tillsammans då jag får besök av Ia och Jon som imorgon. Sen när hon hade gått fick jag äntligen lägga mig och mysa med Frasse igen och där låg vi ända till kvällen! :)

Igår, fredags, hade jag fullt upp (som vanligt). Jag gick upp vid nio ungefär. Veteranpoolen skulle kommit till mig igår och städat men hon vart sjuk tyvärr så då bestämde jag mig för att städa lite så efter frukost blev det städning här hemma av badrum, kök och tvätt av sängkläder och dammsugning såklart. Det var rätt härligt också trots att det var ansträngande. Ni kanske undrar varför jag har städhjälp när jag kan städa själv, men ni anar inte hur mycket tid och energi det tar, det tar liksom hela dagen för mig att städa och det är det inte värt varttredje vecka. Då tar jag hellre städhjälp varttredje vecka då det blir ordentligt gjort och sen däremellan går jag och småstädar och plockar lite. Men igår blev det ändå en ordentlig städning. Det var så härligt när det var klart och så mysigt men som sagt så tog det hela gårdagen.

Sen hade jag faktiskt bokat yoga på Friskis och Svettis klockan 15:30 så vid 15 tiden tog jag taxi till gymmet då det regnade. Det skulle bli jättespännande att testa yogan då jag aldrig gått på ett sådant pass innan. Jag gick på Gin Yoga, det är en lite lättare typ av yoga då man inte gör massor utav konstiga saker, hahaha! Åh det var faktiskt superskönt och så härligt, jag blev så avslappnad, så det kommer jag att göra om. Jag blev så förvånad själv, nu har jag hittat ännu en sak som får både kropp och själ att slappna av.

Det var så härligt att bara ligga där, slappna av (vilket jag faktiskt kunde) göra lugna övningar medans jag lyssnade på instruktören och andades. Det var så skönt att fokusera på sin andning i en hel timme och verkligen gå in i sig själv och vara i nuet, det är ju inte alls så ofta man gör det. Åh, det var så mysigt, man låg på en matta, hade tillgång till en mysig filt, rummet var nedsläckt med tända ljus och jag hade på mig mysiga goa kläder. Jag tänkte på riktigt att här kan jag somna. När jag kom hem var kroppen faktiskt lite likt som efter massagen, helt underbart! Ljuvligt för både kropp och själ! Det passet är på måndagar och fredagar och jag ska definitivt fortsätta att gå på yoga vissa fredagar, perfekt nedvarvning inför helgen också.

Sen åkte jag hem till ett rent och mysigt hem, det var härligt. Frasse fick inte så mycket uppmärksamhet från sin matte igår, som sagt så städade jag typ hela dagen så när jag kom hem från yogan låg han under sängen men så fort jag satte mig kom han och hoppade upp bredvid mig i soffan, det var så gulligt och mysigt! Han låg bredvid mig hela kvällen lång medans regnet smattrade mot rutan! Han hade nog saknat mig, och jag hade saknat honom med trots att jag hade varit hemma nästan hela dagen men som sagt så höll jag på hela dagen igår och grejade men vilken härlig dag det blev.
Mycket go sista vecka på arbetslöshetslivet måste jag säga. Jag har njutit varje minut!

Hoppas att ni har haft en härlig vecka!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *