Första veckan på jobbet

I tisdags var första dagen på mitt nya jobb, eller jobb och jobb, på min praktikplats då jag börjar med praktik. Det är på Samordningsförbundet nere på Södra torget där jag kommer att börja med en praktik nu på tre månader. Det är väldigt komplicerat och invecklat, det säger de själva som jobbar där till och med. Men Samordningsförbundet är kort sagt en enhet som samarbetar med arbetsförmedlingen, försäkringskassan och hälso- och sjukvården i västra Götaland, kort sagt är deras mål att få ut människor i arbete efter långtidssjukskrivningar exempelvis. De samverkar mycket med Borås kommun, Marks kommun, Herrljunga kommun, Bollebygds kommun, Svenljunga kommun, Tranemo kommun, Ulricehamns kommun och Vårgårda kommun.

Som jag skrev i mitt förra inlägg kommer jag att jobba där från 9-13 måndag till torsdag. Det känns väldigt bra tycker jag då jag får börja med en mjukstart. Där kommer jag att ha administrativa uppgifter men som jag har sagt innan så är det väldigt flummigt vad jag ska göra. De kunde liksom inte säga konkret så. Jag tyckte att det skulle bli väldigt spännande såklart och såg fram emot det.
Som jag har sagt innan så är det ett väldigt litet företag med få anställda och ett litet kontor, så det passar mig perfekt.

Nu kan jag dessutom gå upp lite senare eftersom att jag inte börjar förrän klockan 9. Hemtjänsten kommer då till mig ungefär vid 07:50 och hjälper mig med mina morgonrutiner och sedan kommer taxin vid 08:35. Men eftersom att mitt jobb ligger inne i stan så kan jag ta Elof dit när vädret tillåter vilket verkligen är super.

I tisdags (första dagen) när jag kom till jobbet var det väldigt lugnt. Det var bara min chef och en kollega till, men hon satt i möte.
Jag och chefen började med att kolla på mailadress som jag ska ha, vi höll på där länge men det funkade inte. Så häftigt att jag ska få en egen mail. Sen kom en annan kollega till jobbet, så då fick jag hälsa på henne. Efter det fick jag min första arbetsuppgift, där jag skulle sitta med ett sekretessavtal och titta på det så att det såg rätt och formellt ut och jobba med GDPR. Jag fick även läsa på om sekretesslagar och om jag tyckte att det behövdes lägga till eller tas bort något. Andra dagen fick jag dessutom skriva på det där sekretessavtalet då alla som börjar där måste göra det då vi jobbar med människor och personliga uppgifter, vilket också känns coolt och seriöst.

Klockan 09:15 var det frukost, då satt jag och mina kollegor och tjatade. Sen var det bara att fortsätta. Min chef satt vid mig precis innan lunch och vi diskuterade texten tillsammans. Sen vart det lunch och sen direkt efter lunch blev det hemgång. Dagarna går fort när man har två raster inräknat i fyra timmar.
men vi har egentligen inte några speciella tider så för frukost och lunch, men så klart att vi har ungefärliga tider, men eftersom att vi är så få så tar vi lunch när det passar typ, men vi brukar alltid ta frukost och lunch tillsammans vilket jag tycker om då det är trevligt. Men ena dagen fick jag sluta efter lunch för då var klockan närmare ett och som jag har sagt innan så ingår ju min lunch i mina jobbtider. Medans andra dagen fick jag jobba en halv timma efter lunch så det är lite olika hur det ser ut.

När jag kom till jobbet i onsdags satt min kollega och en annan tjej där som inte var där i tisdags som jag fick hälsa på. Jag satte mig hos de och snackade lite skit innan vi började jobba. I onsdags när jag kom till jobbet funkade min mail också så jag kikade lite i den. I onsdag var inte min chef på plats så då fick jag sitta med min andra kollega och se vad hon gör, titta på hemsidan och gå igenom ordrar som hon visade mig. Helt enkelt ekonomi, vilket inte är min starkaste sida. Efter frukost stack en kollega iväg, alla är inte på plats varje dag då de ute på uppdrag i olika kommuner osv. Sen gjorde jag lite eget en stund och fortsatte med GDPR texten och filade på den innan lunchen. Sen var det nästan hemgång så jag mailade över min text till chefen innan jag åkte hem. 

I torsdags (igår) åkte jag Elof till jobbet. Det var jättekallt, jag blev så förvånad, det var ju så varmt bara för några dagar sedan. Hösten är verkligen här nu, och på mornarna är det ju extra kyligt. Men det var väldigt friskt och härligt ändå. När jag kom till jobbet vinkade de in mig direkt till konferensrummet där fick jag sitta med en ny tjej och en tjej som jag träffade i onsdags, de gick igenom Vilja som är deras projekt så då fick jag vara en fluga på väggen där och lyssna och kommentera. Sen var det dags för frukost och efter frukosten så hade vi Kansli möte tillsammans med alla på kontoret och då fick jag träffa alla anställda så det var roligt, vi är inte så många, vi är typ sex styckna ungefär. Så då satt vi där från klockan 10 till lunch så ungefär nästan 2 timmar. Det var spännande att lyssna men svårt att ta in allt tycker jag. Det är mycket information och mycket klurigt.

Innan lunch fick jag hjälpa min chef att ta upp ett paket som de hade fått men det var lite svårt, mycket tejp och krångligt, hahaha. Sen var det lunch och då pratade vi om jobb och så. Jag tycker att det är väldigt krångligt, jag försöker lyssna och förstå men jag sa faktiskt till de att jag lyssnar och försöker att förstå men det ni säger är bara ord för mig. Det känns faktiskt jobbigt, jag vill ha utmaning, jag vill att ena dagen ska vara olik den andra men detta känns obegripligt och krångligt, nu har jag varit där bara i en vecka men min känsla är att det är en väldigt bra arbetsplats men svårt att begripa allt då det känns så stort och komplext.

Jag som person är mycket så att jag behöver struktur och konkreta arbetsuppgifter och det sa de igår att det kan de tyvärr inte ge mig och det kändes jobbigt faktiskt, men som sagt, jag ska ge det tid och verkligen lägga ner tid och energi. Det är inte lätt, och jag vill inte ha det enkelt men jag vill och behöver ha det begripligt. Jag känner mig så borta liksom men igår sa de att jag har lite input och säger bra saker så jag känner mig ändå lugn, men ni förstår säkert min känsla. Man brukar ju känna såhär när man börjar ett nytt jobb, men det är väldigt svårt att begripa och ta till sig. Den här känslan av att man vill så mycket men förstår ingenting är jättejobbig också vill man visa sig från sin bästa sida samt visa framfötterna vilket är svårt när man själv har svårt att förstå.

Ja, nu är livet som arbetslös över och rutinerna är här och bara det känns ovant såklart, speciellt efter ett år som arbetslös. Bara det att klockan ringer på morgonen och man ska ta på sig jeans istället för mjukisar, bara det är ju en omställning. Jag har ju bara älskat mina mjukisar under detta året och gått i myskläder typ dygnet runt i ett helt år, klart det känns annorlunda när man helt plötsligt inte ska det. Det känns lite vemodigt ändå att lämna livet som arbetslös om man nu får säga det. Men jag har verkligen känt att jag har behövt detta året till att ta hand om mig själv och återhämtning och bara ladda lite som jag har skrivit om innan så jag är väldigt tacksam för detta året men nu är jag redo för att gå vidare känner jag faktiskt.

Men jag vänjer mig…. Jag har varit jättetrött såklart i veckan efter jobbet. Jag skulle dessutom på CP kursen i onsdags ni vet. När jag kom hem vid typ halv två så var jag jättetrött och kände att ”nej jag måste lägga mig och vila annars kommer jag att kollapsa” hahaha. Jag var orolig över att jag inte skulle kunna somna sen på kvällen om jag somnade klockan 14 men det sket jag i för att jag var så trött. Så jag la mig i sängen och då kom Frasse upp till mig och la sig på mig och det var så mysigt. Jag somnade då och sov typ en timma och det var så skönt och det var nog därför som jag orkade med kvällens kurs. Men som sagt så var jag lite orolig över kvällen när jag la mig och vila och dessutom somnade så sent på eftermiddagen, men jag la mig vid niotiden och somnade direkt, inga problem överhuvudtaget, hahaha.

Igår, torsdags när jag kom hem var Veteranpoolen här och städade på eftermiddagen/kvällen, det var jättehärligt att få det städat inför helgen. Sen tog jag helg, det var en go känsla, en känsla som jag faktiskt har saknat under ett år, så det var lite härligt.

Spännande vecka, hela vardagen vändes upp och ner på några minuter kändes det som….vi får väll se hur det artar sig detta…men jag är så glad och tacksam över att de ville ta emot mig och att jag fick denna möjlighet.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *