Nyheter i Vardagen

Nu är man igång med jobbrutiner redan efter andra veckan känner jag, det går fort. Upp på mornarna, ge Frasse mat och iväg, rutiner som det kallas! :)
Allting är ju så nytt med ett nytt jobb och speciellt för mig som har varit hemma så länge, det blir en omställning.
Som sagt så jobbar jag 9-13 måndag till torsdag och det går verkligen så fort, ibland känns det som att jag bara hinner komma till jobbet och sen är det dax för hemgång. Men jag känner att det är perfekta arbetstider för mig nu såhär i början, för jag är väldigt trött efter jobbet men jag känner ändå att jag inte är helt slut, så arbetstiderna är helt perfekta. Det roliga med detta jobbet är också att ingen dag är den andra lik, utan jag får göra olika saker varje dag och det är kul, man vet aldrig vad man har att förvänta sig liksom. Det är fortfarande väldigt komplext och krångligt känner jag, vilket känns jobbigt, men jag försöker mitt bästa.

Men nu uppskattar man ju sitt hem och sin lediga tid extra mycket när man är på jobbet några timmar på förmiddagen, och speciellt sina myskläder! :-) Oj oj, vad det är skönt när jag kommer hem, slänga av sig kläderna, på med mysisarna, ge Frasse lunch och sen krypa ner i sängen under täcket om jag inte har några andra planer, det är det bästa och samtidigt veta att man har gjort något vettigt på föremiddagen och känna att man har gjort sitt för dagen liksom. Det känns ändå lite härligt att vara professionell igen, hahaha, professionell på förmiddagen och efter jobbet kan man släppa allt och vara privat.

Frasse brukar dessutom vara så myssugen när jag kommer hem så när jag sätter mig i sängen eller soffan så kommer han direkt upp till mig och lägger sig så nära som det bara går, åh, det är så underbart och att ha någon att komma hem till.

Idag (torsdag) är jag faktiskt ledig, och jag är ju alltid ledig fredagar så det blir verkligen långhelg för mig denna veckan. Anledningen till det är att det inte finns några på kontoret idag och jag får inte vara själv på konkret. Det är väldigt skönt med sån här mjukstart då jag känner mig helt slut efter denna veckan, bara efter tre dagar, men det är ju så när man börjar på ett nytt jobb.

När jag kom till jobbet i måndags fick jag en rolig arbetsuppgift och det var att jag skulle skriva en sammanfattning av vårt kanslimöte som vi hade i torsdags, då fick jag några punkter av min chef också skulle jag skriva en text av dessa punkter, jag blev klar precis innan frukost så då skickade jag iväg det till henne. Vid frukost bjöd en kollega oss på en sån god äppelpaj med vaniljglas, den var magisk god alltså. De på jobbet har en bokklubb och i måndags diskuterade de en bok som de hade läst ut precis. Jag är nu också med i den bokklubben, så det är roligt. Jag och en kollega valde då en bok tillsammans som vi allihop ska läsa som nästa bok. Jag ska prova Storytel nu i en månad. Jag har aldrig lyssnat på böcker, så det blir spännande att testa.

Efter frukost fick jag vara med på ekonomimötet med chefen och två till, jag fick sitta med och lyssna bara, det var intressant men ekonomi är verkligen inte min grej så lite svårt att förstå men jag försökte att hänga med. Mötet höll på ända till 12:20 så sen var det lunchdax och sen hemgång för min del, dagen gick supersnabbt, det kändes som att jag knappt gjorde något mer än att lyssna på det där mötet. Men det var en skön start på veckan. När jag kom hem vilade jag en stund i sängen med Frasse, vi tittade på tv. Lite efter två kom hemtjänsten och vi stekte pannkakor. Resten av kvällen blev det mys med Frasse framför TV. Frasse låg på mig i måndags när jag tittade på TV, i min famn, det var så mysigt.

I tisdags gick jag upp klockan 05:10, då jag ville testa att gymma innan jobbet. Jag kommer inte att orka det efter jobbet och jag vill ändå hålla igång med min träning så då tänkte jag pröva några veckor nu att träna innan jobbet eftersom att jag inte börjar förrän klockan nio. Det gick väldigt bra och var härligt att börja dagen så.

Efter frukost tog jag Elof till jobbet, det är en väldig frihet att kunna ta sig själv till jobbet när vädret tillåter. I tisdags fick jag sitta med mappar och lägga i information i de som de ska lämna ut till folk på ett event som de skulle på idag (därför är jag ledig idag). Sen var det frukost. Det var bara jag och två andra kollegor på kontoret i tisdags så det var extra lugnt. Efter frukost fortsatte jag och sen fick jag rensa i några lådor då jag inte hade några arbetsuppgifter för tillfället, och jag älskar att rensa och organisera i lådor så det var kul. Innan lunch fick jag sitta inne hos chefen en stund och titta på hennes jobb och vad hon gjorde, jag fick också en uppgift att ta hål i några papper, eller några, det var faktiskt en rejäl bunt. Efter lunch åkte jag hem och gav Frasse mat, sen åkte jag till våran servicebutik och hämtade ett paket där. Det var första gången som jag åkte dit med Elof faktiskt, jag har alltid tagit taxi innan, det funkade jättebra, verkligen självständighet. Sen åkte jag till Coop och minihandlade. När jag kom hem var jag helt slut efter dagen.
På kvällen kom mamma och Elliot och åt middag med mig och Frasse, det var mysigt. 

Igår (onsdags) tog jag taxin till jobbet. När jag kom till jobbet satt min chef och en kollega i möte så då fortsatte jag med det som jag påbörjade i tisdags, att häfta hål på papper som en annan kollega ville ha hjälp med. Sen ville hon att jag skulle lägga papprerna i bokstavsordning utifrån namnen så då gick jag in i konferensrummet och gjorde det där då det är större plats därinne. Det tog långt tid då det var mycket papper och mycket jobb med det, men det var faktiskt rätt roligt. Sen blev det frukost och sen fortsatte jag med pappersarbetet. Sen satt jag och chefen och pratade en stund om jobbet, praktiken osv. Efter lunch blev det hemgång, firade fredag då jag är ledig idag som sagt! :) När jag kom hem tänkte jag vila innan CP-gruppen men det gick sådär, hahaha, jag grejade hemma, jag vek tvätt, plockade ur diskmaskinen och pillade lite. Sen vid 15:45 åkte jag till Habiliteringen till CP-gruppen. 
När jag kom hem var jag verkligen heeelt slut så då var det rätt skönt att känna att det var helg redan. Skönt med extra återhämtning denna veckan.

Idag (torsdag) tänker jag ändå att jag ska ställa klockan hyfsat tidigt, ligga kvar i sängen och mysa med Frasse, gå upp och ta en go dusch och sen äta frukost i lugn och ro. Sen ska jag bara ta en lång och go förmiddag, lyssna lite på ljudbok tänkte jag och bara njuta av min extra lediga dag. Sen vid halv två tiden ska jag ner och prata igen hos min samtalskontakt, två till halv fyra, det blir härligt, det var längesedan nu, hela fyra veckor sedan.

Sen imorgon (fredag) planerar jag att åka till gymmet på tidig förmiddag och sen mitt på dagen blir det massage, det blir härligt, och sen fredagsmys med Frasse! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *